Samen Verder

Omdat een houwerij een nieuw concept is ontstaan er veel vragen over de vorm van een houwerij. Het feit dat er geen verwachtingen zijn maakt dat je er je eigen draai aan kunt geven en dat maakt het uitdagend en uniek.

In een persoonlijk gesprek met jullie kom ik erachter wat voor jullie belangrijk is. Waar willen jullie op focussen? Waar worden jullie gelukkig van? Welk budget hebben jullie beschikbaar? Samen kunnen we kijken hoe we dat zo efficiënt mogelijk kunnen indelen. Daarnaast heb ik veel connecties in de branche die het kostentechnisch interessant kunnen maken.

Ieder stel, ieder budget en iedere wens is anders en daarmee ook iedere houwerij. De ceremonie is iets wat eigenlijk altijd een vaste basis is. In tegenstelling tot een trouwerij is een houwerij niet gebonden aan wettelijk vastgestelde regels of voorwaarden. Op basis van jullie persoonlijke verhaal schrijf ik een ceremonie op maat. Dit kan kort, lang, met of zonder tussenkomst van dierbaren (denk aan kinderen) of een ceremonie waarbij jullie over elkaar iets bijzonders zeggen. Eventueel kan de ceremonie uitgebreid worden met een juridisch onderdeel via een notaris, mocht er iets juridisch vast gelegd moeten worden (dit hoeft niet).

Het ritueel wat bij een houwerij hoort (het alternatief voor het gedeelte van de ambtenaar bij een trouwerij) bedenk ik en past in het geheel van de ceremonie. Dit kan iets zijn wat speciaal vooraf gemaakt is voor jullie (denk aan een fles, een kunstwerk, een beeld) of wat ter plekke tot stand komt doordat iemand of meerdere personen daar een bijdrage aan leveren (een boek, een schilderij, een kunstwerk). Ideeën te over.

Op basis van jullie verhaal word ik geïnspireerd. Ieder ritueel is anders en daardoor is iedere houwerij persoonlijk.
Hieronder de stappen die we gezamenlijk doorlopen om tot jullie perfecte houwerij te komen.

 

STAP 1 | Past het bij jullie?
Dubbelcheck of onderstaande van toepassing is.

  • Bij het horen van de houwerij dachten jullie: ”Ja dit is iets voor ons”.
  • Jullie weten waarom jullie voor een houwerij kiezen.

STAP 2 | Wie zijn we? (1 uur)
We hebben een eerste kennismaking met elkaar. Hierin vertel ik jullie meer over de mogelijkheden van een houwerij. Jullie vullen aan hoe jullie verhaal/wens daarbij aansluit.

Hierna gaan we verder met elkaar of bleef het bij een vrijblijvende kennismaking.

STAP 3 | Vertel me alles!
Voortbordurend op het kennismakingsgesprek gaan we meer de diepte in. Het is opgebouwd uit drie delen:

  1. Ieder stel heeft een verhaal. Op zoek naar wat jullie uniek maakt, ontwerp ik indien gewenst een persoonlijke Houw-ceremonie. Dit kun je zien als een alternatief voor het deel de ambtenaar doet tijdens een trouwerij. Dit maakt de houwerij echt van van jullie!
  2. We bespreken al jullie wensen: duur, locatie, gasten, budget, etc.
  3. Desgewenst kan er voor-tijdens-na de houwerij een maat-acte afgesloten worden. Zijn er zaken die jullie nog niet hebben geregeld en wettelijk vast willen laten leggen, dat kan! Deze maat-acte is samen te stellen hoe jullie dat willen.

Op basis van bovenstaande maak ik een concept op maat.

STAP 4 | Jullie Houwerij
We bespreken het concept dat ik aan jullie presenteer. Desgewenst worden er daarna aanscherpingen gedaan.

STAP 5 | Ik regel het!
Na akkoord op het concept ga ik het voor jullie tot in detail organiseren. Tussentijds hebben we contact om jullie op de hoogte te houden van de vorderingen. Tijdens deze stap kunnen we dingen overleggen. De voorpret is minstens zo bijzonder!

STAP 6 | Totale ontzorging
De dagen voor de houwerij wordt alles gedubbelcheckt en zorg ik dat alles geregeld is voor jullie komst. Tijdens de houwerij hoeven jullie en je gasten alleen maar te genieten!

STAP 7 | Genoten?
Dagen na jullie houwerij bespreken we hoe jullie het hebben ervaren. Wat was jullie gedachte toen jullie de volgende ochtend wakker werden?

Kijken jullie er ook naar uit om samen met STAP 2 te beginnen, klik dan hier