Eerste houwerij van Nederland.

In 2013 waren we 10 jaar samen. Veel van onze vrienden waren al getrouwd. Je houdt van elkaar en je wilt ook wat. Een trouwerij op een gemeentehuis voelde voor ons te standaard. ‘Iets speciaals’, dat wilden we!

Waarbij je uitspreekt bewust voor elkaar te kiezen. En op een eigen ‘wijze’ manier invulling geeft aan ‘wat je voor elkaar voelt’. Een bezoek aan de notaris leerde ons dat je met een samenlevingscontract ook je toekomstplannen, inclusief kinderen, kunt afdekken. Alleen elkaars achternaam voeren, dat mocht dan niet.

Omdat ‘houden van’ wat ons betreft de voornaamste en belangrijkste basis is en niet ‘trouw zijn aan’, kozen wij voor een ‘houwerij’. De eerste van Nederland. Een naam en symbolische waarde die wij zelf aan deze viering hebben gegeven. Een dag vol bijzondere momenten die we hebben gedeeld met vrienden en familie. Precies zoals wij dat wilden en waarbij we zelf controle houden over wettelijke verplichtingen.

Het was een succes! Het moderne en eigentijdse concept van de houwerij bleek talloze mensen enorm aan te spreken. Dit was precies wat vrienden, familie en kennissen voor zichzelf ook zagen. En, sommigen zelfs, eigenlijk liever ook hadden gewild. Het bracht ons op het idee hier meer mee te doen. Om zo meer ‘lovebirds’ een kans te geven op een persoonlijke houwerij.

Daar zijn we nu vol mee aan de slag!